divendres, 7 de maig del 2010

L’embaràs no planificat



Moltes noies han de fer front a aquest problema com a conseqüència d’un mal és dels mètodes anticonceptius o perquè han mantingut relacions sexuals sense protecció.

Si ets conscient de que has mantingut relacions sexuals sense protecció i veus que tens un retràs de la menstruació entre 7 i 10 dies, cal que et facis un test d’embaràs. Si estàs embarassada, el més important és pensar i reflexionar i prendre una decisió d’una forma plenament conscient. Existeixen dues opcions diferents:

Tirar endavant l’embaràs

En la societat dels joves d’avui en dia, aquesta opció de tirar endavant l’embaràs no és la més donada a terme, ja que la majoria volen gaudir de la seva joventut, tenen un futur per endavant, una carrera que estudiar, etc.
Al moment en que decidim tirar endavant l’embaràs, trobem 2 camins:


o A vegades pot passar que tot i no buscar l’embaràs, aquest vingui en un bon moment i es decideixi tirar i tenir-lo. Una cosa important al escollir aquesta opció és posar-se ràpidament en contacte amb algun professional (ginecòleg) que sigui l’encarregat de seguir tot aquest procés fins al final.

o Pot passar, també, que decideixis tenir-lo però que a causa del moment econòmic, familiar... no et puguis fer càrrec. En aquest cas trobem l’opció de l’adopció.


Practicar una interrupció voluntària de l’embaràs

A Espanya, aquesta pràctica és legal sempre que l'embaràs sigui fruit d'una violació, el fetus tingui malformacions congènites o bé que el fet de tirar endavant l'embaràs suposi un risc per a la salut física o psíquica de la mare

o L’avortament
L’avortament és la interrupció de l’embaràs. L'avortament és la interrupció de l'embaràs. Pot produir-se de manera espontània i per causes naturals, o pot ser provocat a demanda de la dona embarassada. Si l'avortament es realitza per pròpia voluntat s'anomena interrupció voluntària o legal de l'embaràs. L'avortament només és segur si es fa en un hospital públic o en un centre acreditat per a realitzar aquesta intervenció. En cas que es decideixi avortar i siguis menor d’edat, caldrà que el pare, mare o tutor legal ho autoritzi i, a la vegada, t’acompanyi a la clínica. En el cas que es decideixi avortar en un hospital privat caldrà abonar el cost de l’avortament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada