dijous, 6 de maig del 2010

Diferents opinions sobre l'avortament. A favor.

A l’hora de parlar de qualsevol tema, a més de tenir un coneixement previ d’aquest, és necessari contrastar opinions. En l’avortament, com a tema polèmic que és, trobem idees i opinions molt diverses i oposades. En aquest blog us n’ anirem mostrant algunes.
Segons Human Rights Watch, la dona té dret a prendre qualsevol decisió lliurement sobre l’avortament. Quan aquest dret queda restringit, molts altres drets humans es veuen afectats. Alguns d’aquests drets són els següents: dret a la vida, dret a la salut i a l’atenció mèdica, dret a la no discriminació i a la igualtat, dret a la seguretat personal, dret a la llibertat, dret a no ser sotmès a un tractament cruel, inhumà o degradant, dret a decidir el nombre de fills i l’ interval de temps entre els naixement, dret a gaudir dels beneficis del progrés científic i dret a la llibertat religiosa i de consciència.
El comitè dels Drets Humans està clarament a favor de la legalització de l’avortament. Veiem per què.
L’embaràs d’una dona com a resultat d’una violació, per exemple, s’ha d’interrompre perquè és el dret de la dona decidir quan vol tenir els fills i no haver de conviure tota la vida amb el producte d’una experiència traumàtica.
A més, quan la vida d’una dona corre perill per l’embaràs, no se la pot obligar a continuar a amb l’embaràs i a morir. Ella té dret a decidir i a gaudir dels beneficis de la ciència.
Aquests són alguns dels exemples pel que Human Rights Watch està a favor de l’avortament. Concretament, la seva posició és la següent:
“Les decisions sobre l’avortament depenen exclusivament de la dona embarassada, sense interferència per part de l’Estat o de tercers”.
http://www.hrw.org/backgrounder/americas/argentina0605/qna0605sp.htm#p

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada