dimarts, 4 de maig del 2010

Legislació actual de l'avortament

Com a curiositat, adjunto el que és la legislació sobre l'avortament en aquests moments:

Llei orgànica 9/1985, de 5 de juliol, de reforma de l'artícle 417 bis del Codi Penal (BOE núm 166, divendres 12 de juliol de 1985).

1. No serà punible l'avortament practicat per un metge o sota la seva direcció, en centre o establiment sanitari, públic o privat, acreditat i amb consentiment exprés de la dona embarassada, quan estigui dins d'una de les circumstàncies següents:

1.1 Que sigui necessari per evitar un greu perill per a la vida o la salut física o psíquica de l'embarassada i així consti en un dictamen emès amb anterioritat a la intervenció per un metge de l'especialitat corresponent, diferent d'aquell per qui, o sota la seva direcció, es practiqui l'avortament.En el cas d'urgència, per risc vital de la gestant, es podrà prescindir del dictamen i del consentiment exprés.

1.2 Que l'embaràs sigui conseqüència d'un fet constitutiu de delicte de violació de l'article 429, sempre que l'avortament es practiqui dins de les dotze primeres setmanes de gestació i que el fet hagi estat denunciat.

1.3 Que es presumeixi que el fetus haurà de néixer amb greus tares físiques o psíquiques, sempre que l'avortament es practiqui dins les vint-i-dos setmanes de gestació i que el dictamen, expressat amb anterioritat a la pràctica de l'avortament, sigui emès per dos especialistes de centre o establiment sanitari públic o privat, acreditat a l'efecte, i diferents d'aquell per qui o sota la direcció de qui practica l'avortament.

2. En els casos previstos anteriorment, no serà mai punible la conducta de l'embarassada, encara que la pràctica de l'avortament no es realitzi en un centre o establiment públic o privat acreditat o no s'hagin emès els dictàmens mèdics exigits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada